Skip to main content

Familie
Clarysse-De Wilde

Van bomen snoeien tot groeiend bosbouwbedrijf

Een diepgewortelde passie voor bomen


Danny Clarysse Bosbeheer Noëlla De Wilde

Het verhaal van Clarysse - De Wilde startte al in 1993. De eenmanszaak van Danny Clarysse was destijds gespecialiseerd in boomsnoei en tuinonderhoud. In 2006 maakte Danny een groeispurt toen hij, samen met zijn vrouw Noëlla, de bvba Clarysse – De Wilde oprichtte. Kort daarna stapten ook hun zonen Mathieu en Michiel mee in het familiebedrijf.

Michiel en Mathieu breidden het aanbod verder uit met bosontginning, boomvelling en bosbeheer en namen in 2021 de zaak over van hun trotse ouders. Vanuit de thuisbasis in Waasmunster verzorgen de broers en hun team tegenwoordig kleine, grote en uitdagende bosbouwopdrachten in België, Nederland en Noord-Frankrijk.

Betrouwbare én erkende bosbouwaannemers


Permanente bijscholing

We volgen alle verplichte vormingen om onze certificeringen te behouden, maar ook extra bijscholingen uit interesse. Over bomen snoeien, boomsoorten herkennen, bosbeheer en boomverzorging en visuele boomveiligheidscontrole (VTA - Visual Tree Assessment) bijvoorbeeld. Met +30 jaar ervaring en specifieke nichekennis verzekeren we correct en duidelijk boomadvies.

Een sterk uitgerust machinepark

Voor elke opdracht hebben we aangepast bosbouwmateriaal in huis. Van klein bosbouwgereedschap voor vormsnoei tot heavy duty bosbouwmachines. Die bosbouwmachines verhuren we ook met machinist aan andere professionals.

Flexibele totaalservice

Hoewel we internationaal actief zijn, blijven we een kmo-bedrijf in hart en nieren. Met de typerende flexibele service en klantgerichte mentaliteit die je van een kmo familiebedrijf mag verwachten. Kapvergunningen aanvragen, een bosbeheerplan opstellen, ... Ook bij dergelijke administratieve verplichtingen assisteren we je met de glimlach.

Respect voor het milieu

Beter voorkomen, dan genezen. Dat is hét uitgangspunt bij boomverzorging. Daarom geven onze boomexperten professioneel boomadvies om je tuin of bos in topvorm te houden.

Maximaal
natuurbehoud

Maximaal natuurbehoud: check!

Maximaal natuurbehoud voor toekomstige generaties vinden we erg belangrijk. Daarom doen we aan duurzaam bosbeheer bij elk type bos, ongeacht de functie. Zowel in ecologische, recreatieve als commerciële bossen denken we na over bosverjonging.

Alleen
legale houtkap

Alleen legale houtkap: check!

We kappen enkel bomen die daartoe in aanmerking komen. Bomen die geplant werden voor houtkap, bomen die plaats moeten maken voor andere, zieke bomen of omgewaaide bomen in het kader van stormschadedossiers.

Korte
keten

Korte keten: check!

Geoogst hout verkopen we zo dicht mogelijk bij de bron. Dankzij ons uitgebreid partnernetwerk vinden we snel een geschikte bestemming bij lokale contacten. Zo beperken we onze verplaatsingen én de impact op het milieu.

Geen onnodig
houtverlies

Geen onnodig houtverlies: check!

Als we bomen snoeien of vellen gaat er haast niets verloren. Zowel het stamhout, het kroonhout als de takken geven we een tweede leven. Daarbij kiezen we steeds een bestemming die commercieel interessant én ecologisch verantwoord is.

Altijd welkom!

Wil je even sparren over jouw tuin-, park- of bosproject? We zijn nieuwsgierig naar je plannen! Of heb je groene vingers en wil je deel uitmaken van ons team? We leren je graag beter kennen.