Skip to main content
Bosbeheer

Van particulier bosonderhoud tot duurzaam bosbeheer

Periodiek onderhoud van bossen, commerciële bosexploitatie of duurzaam bosbeheer met langetermijnvisie? Bij Clarysse – De Wilde hebben we voor elk type bos en elke doelstelling een gepaste oplossing. We hebben professioneel bosbouwmateriaal, ervaring zat én de nodige erkenningen om boomrijke tuinen, bossen en omvangrijke natuurgebieden te beheren.

Voor elk bos wat wils

Onze bewuste specialisatie in bosbouw en bosbeheer laat ons toe om binnen onze nichesector een breed dienstenpakket aan te bieden. Met 2 generaties ervaring, een enthousiast team en een uitgebreid machinepark hebben we alle tools om al jouw groene ambities te realiseren. Ongeacht de grootorde of de termijn van je project.

Bosonderhoud

Bosonderhoud

Bomen snoeien, een bos uitdunnen, zieke of gevaarlijke bomen vellen of omgevallen bomen verwijderen na stormschade, ... Zowel in particuliere tuinen, privé-bossen als openbare natuurgebieden houdt ons team het groen in topconditie zodat jij er zorgeloos van kan genieten.

Bosontginning

Bosontginning

Ook voor commerciële bosexploitatie en bosontginning voor houtkap kan je op onze ervaring en expertise rekenen. Als erkend bosexploitant zoeken we steeds een commercieel interessante en ecologisch verantwoorde bestemming voor de houtoogst. Met minimaal houtverlies.

Bosbeheer

Bosbeheer

We denken mee over duurzaam bosbeheer op korte, middellange en zeer lange termijn. Samen stellen we een doordacht bosbeheerplan op waarin we jouw outdoor plezier en de opbrengst van je bos combineren met maximaal natuurbehoud voor de volgende generaties.

Wat we doen

  • onderhoud van bossen op afroep of met onderhoudscontract
  • ontginnen, verwerken en verhandelen van verworven hout
  • vrijblijvend of een officieel / verplicht bosbeheerplan opstellen
  • advies over duurzaam bosbeheer en exploitatiemogelijkheden

Even brainstormen?

Benieuwd hoe wij als professioneel bosbeheerder naar jouw bos kijken en welke exploitatiemogelijkheden we op korte en lange termijn zien?