Skip to main content

Boomverzorging bosonderhoud

Boomverzorging en bosonderhoud

Geen commerciële bosexploitatie zonder duurzaam bosbeheer. Daarom bieden we bij Clarysse – De Wilde naast bosontginning ook bosonderhoud en boomverzorging aan. Je bomen in topconditie houden zodat jij ten volle van je tuin of bos kan genieten? Ook daarvoor zijn we de geknipte partner!

Boomverzorging

Beter voorkomen, dan genezen. Dat is hét uitgangspunt bij boomverzorging. Daarom geven onze boomexperten professioneel boomadvies om je tuin of bos in topvorm te houden.

Boomadvies

Bodemadvies

Bodemadvies

Is de bodem geschikt?
Krijgt de boom voldoende voedingsstoffen en zijn bodemverbeteraars wenselijk?

Snoeiadvies

Snoeiadvies

Wanneer je boom snoeien en hoe?

Moeten er bomen geveld worden?

Boomverzorging - Boomadvies - Boomziektes

Boomziektes

Waarom is de boom ziek?
Wat is de diagnose?
Valt de boom nog te redden en hoe? Hiervoor werken we ook nauw samen met gespecialiseerde boomdokters / boomverzorgers.

Permanente bijscholing over boomverzorging

We hebben een heleboel officiële certificaten op zak. Het European Chainsaw Certificate bijvoorbeeld. Om onze erkenningen te behouden, moeten we jaarlijks verschillende verplichte bijscholingen volgen. Over het veilig gebruik van bosbouwgereedschap, het herkennen van boomsoorten en boomziektes, bosbeheertechnieken, Visuele Boomveiligheidscontrole (VTA) enz, ...

Hoewel we nauw samenwerken met gespecialiseerde boomdokters/boomverzorgers volgen we ook zelf regelmatig bijscholingen specifiek over boomverzorging. Bomen en natuurlijke bossen beschermen zodat ze blijven aangroeien, past immers naadloos in onze visie over duurzaam bosbeheer. Zeker in bossen met verschillende bosfuncties (commercieel, ecologisch, recreatief/sociaal) komt onze allround kennis goed van pas.

Bosonderhoud

Met periodiek bosonderhoud houd je je bos veilig, gezond en rendabel. Je bos af en toe “opkuisen” bevordert immers het zelfregulerende ecosysteem van het bos en het geeft de bomen meer adem- en groeiruimte.

Enkele courante bosonderhoudswerken

  • Snoeien van bomen om ze de gewenste vorm en groeirichting te geven.

  • Een bos uitdunnen zodat de sterkste en gezondste bomen minder concurrentie van andere bomen ondervinden en meer licht en/of kroonruimte krijgen. Al dan niet met het oog op bosverjonging met nieuwe aanplantingen.

  • Zieke, gevaarlijke en omgewaaide bomen verwijderen en afvoeren. Het hout geven we een tweede leven door het gepast te verwerken in constructiehout, brandhout of houtsnippers. Al kan het desgewenst ook (deels) ter plaatse blijven om een ecologische functie te vervullen.

  • In publiek toegankelijke bossen: het aanleggen en vrijhouden van wandelpaden, opruimen na stormschade, signalisatie plaatsen, ...

Op afroep of met onderhoudscontract?

Voor privé-eigenaars

Het onderhoud van je privé-bos uitbesteden kan eenmalig op afroep of op regelmatige basis met een onderhoudscontract. Voor beide opties werken we steeds een vrijblijvende prijsofferte op maat van je project en voorkeuren uit.

 

Voor overheden

We onderhouden al verschillende openbare groendomeinen en publiek toegankelijke bossen. Daarvoor beschikken we over de nodige tools, certificaten én de erkenning als geregistreerd aannemer voor overheidsopdrachten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoeveel je bos kost en opbrengt?

We denken met je mee om de onderhoudskosten te drukken en de opbrengsten van je bos te maximaliseren.