Skip to main content

Hakselen

Brengen we meteen een houthakselaar mee?

Heb je bomen laten vellen of boomstronken laten verwijderen? Dan zit je nog met een hoop resthout. Ook daar weet bosbouwbedrijf Clarysse – De Wilde raad mee. Je kan ons inschakelen om het hout ter plaatse te versnipperen met een professionele houthakselaar of voeren we het takhout voor je weg?

Takken verhakselen

Heb je een groot volume takhout liggen? Dan mag je ons altijd even contacteren. We bezorgen je een vrijblijvende prijsofferte om het hout ter plaatse te verhakselen of om het voor je op te halen. Het opgehaalde takkenhout verwerken we dan verder op onze bedrijfssite om het een nieuw leven als decoratieve houtsnippers, industriële grondstof of energieopwekker te geven.

Kroonhout versnipperen

Stamhout en kroonhout verhakselen we ook. Met een professionele houthakselaar transformeren we dit in geen tijd tot compacte houtsnippers.

Bosontginning - hakselwerken - schijvenhakker

Schijvenhakker

Onze schijvenhakker heeft een compact design met tegelijkertijd een verrassend grote verwerkingscapaciteit. Een mobiele krachtpatser dus die erg geschikt is voor hakselwerken in kleine ruimtes. Via de manuele invoer kan deze houthakselmachine takken met een maximum diameter van 25 cm aan.

 

Heavy-duty drumchipper

Heavy-duty drumchipper

Met de heavy duty drumchipper versnipperen we stamhout met doorsnedes tot 65 x 110 cm. Deze houthakselaar is speciaal ontworpen voor langdurige hakselwerken met maximale snipperopbrengst.

  • De grote hakseldrum met doorsnee van 960 mm blijft dik hout verwerken, zelfs wanneer de messen stomper worden.

  • De onderrol is hoger gemonteerd om fijne takken vlotter in de machine te trekken terwijl het dikker hout over de bovenrol glijdt.

  • Een speciaal ontworpen tegenmes, snijdt de fijnste takken onder een andere hoek om maximale snipperopbrengst te garanderen.

  • We bepalen zelf hoe fijn de verkregen houtsnippers worden door de zeven achter de rotor te kalibreren of de invoersnelheid aan te passen.

  • In combinatie met onze 20 m³ hoogkipper (met scharnierhoogte op 4,70 m) worden de houtsnippers opgevangen terwijl de drumchipper continu blijft draaien.

Je wil een houthakselaar huren?

Bij Clarysse – De Wilde hebben we een uitgebreid machinepark ter beschikking. Sommige professionele bosbouwmachines verhuren we ook aan professionelen. De bosbouwmachines zijn uitsluitend te huur mét machinist. Zo zijn we 100% zeker dat ons materiaal in topconditie blijft en dat we veilige en bedrijfszekere hakselwerken zonder onnodige vertragingen aanbieden.

Liever geen berg kap- en snoeiafval?

Ter plaatse resthout laten verhakselen, takkenhout laten ophalen of je snoeiafval naar ons houtrecyclagepark afvoeren? Welke optie verkies je?